گام‌هایی برای حذف کنکور؟! از زبان رئیس سازمان سنجش

تیر ۱۳۹۷
گام‌هایی برای حذف کنکور

ابراهیم خدایی در نوشتاری با عنوان گام‌هایی برای حذف کنکور در روزنامه اعتماد نوشت؛ در حال حاضر دو تکلیف عمده بر عهده شورای سنجش و پذیرش دانشجو گذاشته است. در این شورای سازمانی دو وزیر، سه معاون آموزشی ذی‌ربط و بنده به عنوان رییس سازمان سنجش کشور و چند نفر به عنوان ناظر (و بدون حق رای) عضو هستیم. این شورا موظف است برای اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو برنامه‌ریزی کند. اولین تکلیفی که بنا بر تصمیمات شورا شکل گرفت این بود که در سال ٩٢ مصوب شد که طی پنج سال ٨۵ درصد کل ظرفیت پذیرش دانشجو از طریق سوابق تحصیلی صورت بگیرد. تکلیف دوم این بود که سال اول درصد تاثیر سوابق تحصیلی را برای پذیرش دانشجو ٢۵ درصد تعیین کرد و ٧۵ درصد را برای کنکور گذاشت. نکته اصلی قانون این بود که به تدریج این سوابق تحصیلی که …

در طی چهار سال وزن سوابق تحصیلی افزایش پیدا کند و جایگزین کنکور شود.

وقتی در مورد حذف کنکور حرف می‌زنیم باید بدانیم که جایگزینش بر طبق قانون سوابق تحصیلی است که باید به صورت آزمون نهایی و کشوری در سراسر کشور برگزار شود. حالا ما در چه نقطه‌ای قرار داریم؟ در حال حاضر سوابق تحصیلی مورد نظر ما همان یک سال سال سوم است، به اضافه چهار درس دوران پیش دانشگاهی اما در نظر گرفتن کل سوابق تحصیلی مربوط به تمام دوره متوسطه اتفاق نیفتاده است. اما در مورد تکلیف اول متوقف نمانده‌ایم، شورای سنجش با همان سوابق تحصیلی موجود به سوی حذف آزمون حرکت کرده است. سال گذشته ٨٢,١ درصد از ظرفیت دانشگاه‌های کشور اعم از دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی از طریق همین قانون پذیرش شد و امسال که سال پنجم است قطعا از عدد مشخص شده ٨۵ درصد عبور خواهیم کرد. پس می‌شود گفت که بخش اول قانون عملی شده اما بخش دوم موضوعات اجرایی خاص خودش را دارد و چون حوزه آموزش متوسطه را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد برنامه شورای سنجش و پذیرش، آموزش و پرورش و وزارت علوم این است که مدلی پیدا کنند که سطح پوشش سوابق تحصیلی که در قانون گفته شده افزایش پیدا کند و درصد تاثیر سوابق تحصیلی از ٢۵ و ٣٠ درصد فراتر رود. ما نمی‌توانیم امکانات داخلی دبیرستان‌ها و تنوع مدارسی که وجود دارد را در جریان کنکور وارد کنیم ضمن اینکه این نمرات در مدارس مختلف کشور از نظر ما قابل مقایسه با هم نیستند و منجر به اعتراض می‌شوند.

شورای سنجش باید هر سه ماه یک بار تشکیل شود اما الان که در اواسط تیر هستیم سه جلسه این شورا و ١٠ جلسه کارگروه برگزار شده و جلسه‌های متعددی در آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت و سازمان سنجش داشته‌ایم تا به مدلی برسیم که میزان تاثیر سوابق تحصیلی را در رشته‌های پر متقاضی و پر رقابتی که کمتر از ١۵ درصد از کل ظرفیت پذیرش دانشجویان را تشکیل می‌دهند، افزایش دهیم که احتمالا درصد و عدد مشخص آن تا اواخر تیر ماه اعلام خواهد شد.

سال ٩٨ به جز تعیین درصد بیشتر برای دخالت دادن سوابق تحصیلی در قبولی دانشگاه، یک خصوصیت دیگر هم دارد. سال ٩٨ اولین سالی است که ورودی‌های نظام جدید آموزشی وارد مرحله کنکور می‌شوند و به همین دلیل دو نوع سوال تستی خواهیم داشت هم برای نظام قدیم (که حدود ۵٠ درصد از داوطلبان را تشکیل می‌دهند) و هم برای نظام جدید.

منبع: شفقنا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =